Use este identificador para citar ou linkar para este item: http://repositorio.bc.ufg.br/handle/ri/16885
Tipo do documento: Artigo
Título: Importance and management of micronutrient deficiencies in patients with Alzheimer’s disease
Autor: Cardoso, Bárbara Rita
Cominetti, Cristiane
Cozzolino, Silvia Maria Franciscato
Abstract: Alzheimer’s disease (AD) is the most common form of dementia, and it generally affects the elderly. It has been suggested that diet is an intensively modifiable lifestyle factor that might reduce the risk of AD. Because epidemiological studies generally report the potential neuronal protective effects of various micronutrients, the aim of this study was to perform a literature review on the major nutrients that are related to AD, including selenium, vitamins C and E, transition metals, vitamin D, B-complex vitamins, and omega-3 fatty acids.
Palavras-chave: Alzheimer’s disease
Vitamins
Nutritional deficiencies
Lipid
Diet
Oxidative stress
País: Outros
Unidade acadêmica: Faculdade de Nutrição - FANUT (RG)
Citação: CARDOSO, Bárbara Rita; COMINETTI, Cristiane; COZZOLINO, Silvia Maria Francisco. Importance and management of micronutrient deficiencies in patients with Alzheimer’s disease. Clinical Interventions in Aging, Auckland, v. 8, p. 531-542, 2013.
Tipo de acesso: Acesso Aberto
Identificador do documento: 10.2147/CIA.S27983
Identificador do documento: 10.2147/CIA.S27983
URI: http://repositorio.bc.ufg.br/handle/ri/16885
Data de publicação: 2013
Aparece nas coleções:FM - Artigos publicados em periódicos

Arquivos associados a este item:
Arquivo Descrição TamanhoFormato 
Artigo - Bárbara Rita Cardoso - 2013.pdf357,38 kBAdobe PDFThumbnail
Baixar/Abrir


Este item está licenciada sob uma Licença Creative Commons Creative Commons